Novinky

festival PROSECKÉ MÁJE 2015 čtvrtek 28.5. Zahrada Pavana od:16:30

Posted by Otto (otto) on 13.05.2015 at 13:08
Novinky >>

PROSECKÉ MÁJE 2015

čtvrtek 28.5. od 16:30
zahrada Pavana

ul. U prosecké školy, Praha 9, Starý Prosek
(zahrada vedle LŠU, 8min. od metra Prosek)

BBP - podzemní orchestr
FISH FLESH FIELD AND HENRY DOLLAR
HAKKA MUGGIES
POHLAVNÍ NÁDRAŽÍ
TICHÉ LODI


PROSECKÉ MÁJE 2015

Jednadvacátý ročník nejstaršího hudebního festivalu Prahy 9 proběhne tradičně v příjemném prostředí zahrady Pavana na Starém Proseku.
Celý ho zahájí vystoupení projektu TICHÉ LODI, kytaristy Reného Müllera z olomoucké kapely Hynkovy Zámky. Křehké písně o vodě, času a nekonečném tichu v nás, které ocení nepochybně nejen milovníci Oldřicha Janoty, ale i každý, kdo v tichu umí najít slova a melodie. Letos v březnu bylo pokřtěno první cd Tichých Lodí, a to sice desetipísňové album "Časy vody" (Ears & Wind Records], na němž texty R. Müllera a M. Václavka doprovází nejen Reného magická kytara, ale v několika kusech i podivné tóny houslí mistra Cipíska. Jedna z desek, které je prostě pěkné mít doma, abyste se kdykoli mohli vrátit v čase a nebo ho alespoň na chvíli zastavit.
Druhá vystoupí kapela s křehkým názvem POHLAVNÍ NÁDRAŽÍ. Dvě kytary, saxofon, basa a bicí, ale především svébytná hudba, spojená s poezií. Band vystupuje od roku 2008 a mj vyhrál diváckou cenu v soutěži Malá Alternativa, kterou každoročně v rámci mezinárodního festivalu Alternativa pořádá sdružení Unijazz. Mezi jinými zhudebnili mládenci kupříkladu poezii Bertolta Brechta. Velmi příjemní a zajímaví zástupci české alternativní scény, kteří rozhodně stojí za poslech i vidění.
Jako třetí se objeví pod imaginární proseckou májkou keltští divočáci HAKKA MUGGIES. Po intelektuálním tichu a slušné porci bigbeatu s poezií se rozpoutá divoká bouře. V melodiích a rytmech kapely najdeme Irsko, Skotsko, Bretaň, ale i vlivy punku, metalu ... Divoké i něžné písně v jazyce českém i anglickém, dívčí i mužské vokály a ukrytá energie zašlých časů. Půvabná houslistka této kapely vám může být nepochybně povědomá, neboť strávila několik příjemných let i v kapele Původní Bureš. Nelze, než doporučit - k tanci velmi vhodné!
Předposledním z letošních alternativních chodů proseckého májového hodokvasu bude kultovní karlovarská kapela FISH FLESH FIELD AND HENRY DOLLAR. Pro pražskou scénu toto jméno rozhodně není neznámé a kapelu je možné čas od času potkat na nekomerčních večírcích, o nichž se dozvíte zpravidla jen čirou náhodou. Každopádně koncerty tohoto uskupení bývají skutečnou lahůdkou. A není rozhodně bez zajímavosti, že kapela nedávno přivedla na svět své zbrusu nové cd "Tanacetum Vulgare", které bude na místě nepochybně k mání. Připravte se tedy na porážku rodinného prasátka s úsporami, protože tohle cd za to opravdu stojí.
A o závěr večera se tradičně postarají místní černokněžní patrioté BBP - podzemní orchestr. Zazní hymna festivalu, pekelná píseň "Ty Prosecké Máje" a pak už bude až čtrnáctihlavý soubor sypat ze svých zásobníků písně k tanci i nehybnému poslechu. Veselá ošatka pohřebních melodií vás vrátí zpátky na zem i pod ní. Teskné poslední valčíky i divoká tanga naplní vaše ušní boltce až po okraj a odvážnější mohou i tančit. PROSECKÉ MÁJE už patří k letité tradici, pánové a dámy z podzemního orchestru dobře vědí, že jejich Pražané jim rozumí!
Na úplný závěr večera zazní do tmy legendární píseň o trpaslíkovi na hřbetě jakéhosi hlodavce a dvacátý první ročník festivalu se pozvolna stane historií.
Ale to všechno je teprve před námi, to všechno nás teprve čeká!
Naviděnouuu v zahradě Pavana, přátelé!!!

P.S.: Na místě tradičně nebude chybět pojízdná prodejna alternativní a nezávislé hudby a literatury, kterou jinde nekoupíte - POLÍ PĚT (www.polipet.cz) a samozřejmě ani povoz s ohnivou vodou i nealkem.
A jak velí stará a dobrá tradice - VSTUP VOLNÝ!!!


Zpět




Nejbližší akce BBP



27.04.2024


04.05.2024

AKCE PILOT / Hostinec Na Slamníku - podzemní večer pro plastického muže Milana Hlavsu - od 17h. Mejlovi zahrají: BBP - podzemní orchestr, HOKR, NEDĚLNÍ LIDÉ, PSYCHEDELICKÁ BARBORKA, BOBEŠ SESSION BAND



23.05.2024

Festival PROSECKÉ MÁJE - zahrada Pavana, ul. U prosecké školy, P-9, Starý Prosek zahrají: BBP - podzemní orchestr, POSTIŽENÁ OBLAST, Andrej POLANSKÝ - Emül LANGMAN a PŮVODNÍ BUREŠ



facebook